BRM 300 Zwolle: Rondje Startpunten

Mercure Zwolle Hertsenbergweg 1, Zwolle

Hotel Mercure biedt ruime parkeergelegenheid en is goed bereikbaar met de fiets. De route gaat eerst richting het noorden via Nationaal Park Weerribben-Wieden, dwars door Nationaal Park Drents-Friese Wold en langs Fochteloerveen naar Zuidlaren, waar de Randonneurs.nl sinds paar jaar een graveltocht organiseert. Er is een prachtig wielercafe, Klasbak voor de eerste controle (CP01) met… Read More »

BRM 400 Zeeland: Heuvelland

Hotel Brasserie Smits Wilhelminastraat 90, Wemeldinge, Nederland

Deze 400 staat in het teken van polders, water en heuvels. De route voert van het startpunt Smits Brasserie in Wemeldinge naar Antwerpen langs het Schelde-Rijnkanaal, langs de Schelde in stad (Antwerpen) en polders langs de Schelde. Nabij Gent verlaten we De Schelde en koersen verder naar Deinze, om vervolgens de Leie te volgen tot… Read More »

BRM 600 Groningen: Saxenros

P+R Meerstad Driebondsweg 1, Groningen, Nederland

Het Saksenros is het witte paard dat op de vlag staat van Twente, maar ook op vlag van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. De meestvoorkomende verklaring is dat het de kerstening van Wittekind symboliseert. Toen de Frankische koning Karel de Grote de Saksen wou onderwerpen, kwam het verzet van een groot leger onder leiding… Read More »

BRM 400 Amsterdam: America

WattsHub Radarweg 480, Amsterdam, Nederland

Rijd genoeg in Nederland en je zult een paar plaatsen tegenkomen met namen die je misschien niet zou verwachten. Een Zurich in Friesland, een Engeland in Overijssel, een Turkeye in Zeeland, en een America in Limburg. Uit deze laatste is deze rit geboren. Laten we naar Amerika rijden! En dat zonder een oceaan over te… Read More »

BRM 200 Bunnik: Boeken en Koeken

Stayokay Bunnik Rhijnauwenselaan 14, Bunnik, Nederland

ROUTE UPDATE 3 MEI 2024 In tegenstelling tot de eerder afgebeelde route maken we nu een uitstapje naar de Flevopolder en rijden we terug via de Gelderse vallei. Het eerste checkpoint ligt in Zeewolde, waar we het landschapskunstwerk Sea Level van Richard Serra aantreffen. De bovenkant van het kunstwerk ligt op zeeniveau (althans, in 1996),… Read More »

BRM 300 Boekelo: Oostvaardersplassen

Cafe De Buren Beckumerstraat 2, Boekelo, Nederland

Nederland heeft een zeer groot scala aan landschappen te bieden. Dat is het centrale idee achter dit brevet. Vanuit Boekelo gaan we via het Twentse cultuurlandschap naar het westen. Bij Deventer maakt het coulisselandschap plaats voor rivieren en dijken. Na een kort stukje over de dijk duiken we echter uiterwaarden in. Na Vaassen maakt gaan… Read More »

BRM 600 Zeeland: Opaalkust

Hotel Brasserie Smits Wilhelminastraat 90, Wemeldinge, Nederland

We vertrekken vanuit Wemeldinge naar Vlissingen over Zuid-Beveland en Walcheren. In Vlissingen nemen we de pont naar Breskens, vanwaar we via Sluis langs de Damse vaart naar Brugge gaan. Bij Nieuwpoort zien we het indrukwekkende Koning Albert I-monument. Verder langs de kust komen we in Duinkerke en komen via een stukje Opaalkust bij Wimireux (bekend van Sluis-Boulonge-Sluis)… Read More »

BRM 600 Amsterdam: NH & Meer

WattsHub Radarweg 480, Amsterdam, Nederland

De tocht begint met een ronde van Noord-Holland langs de buitengrenzen. Wie ooit de Race around the Netherlands heeft gereden zal het stuk door de duinen bekend voorkomen, dat is vrijwel gelijk aan die route. De kust wordt gevolgd tot Noordwijk waarna via Leiden koers wordt gezet naar Zwammerdam om vanaf daar het riviertje de… Read More »

BRM 300 Maasland: Linge en Waal

't Wapen van Maeslant Kerkweg 41-42, Maasland, Nederland

De start is in Maasland bij cafe het Wapen van Maasland. Na de start fietsen we door het Midden Delfland gebied, dan door de buitenwijken van Rotterdam naar de Algera brug, over de Hollandse IJsel naar de veerpont bij Kinderdijk. Langs de molens de Alblasserwaard in. Bij Arkel nemen we de Lingeroute en fiets je… Read More »

BRM 400 Boekelo: Varusslag

Cafe De Buren Beckumerstraat 2, Boekelo, Nederland

Het 400-brevet vanuit Boekelo dit jaar heeft een historisch thema, te weten de Slag bij het Teutoburgerwoud of de Varusslag. Dit was een veldslag in het jaar 9 n.Chr. tijdens het bewind van keizer Augustus. Zoals recent bekend is geworden vond de slag met grote waarschijnlijkheid plaats bij Kalkriese. Deze plaats ligt aan de oostkant… Read More »

↑ Top of Page