Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Bunnik: Boeken en Koeken

11-05-2024 @ 09:00 - 22:30

ROUTE UPDATE 3 MEI 2024

In tegenstelling tot de eerder afgebeelde route maken we nu een uitstapje naar de Flevopolder en rijden we terug via de Gelderse vallei.

Het eerste checkpoint ligt in Zeewolde, waar we het landschapskunstwerk Sea Level van Richard Serra aantreffen. De bovenkant van het kunstwerk ligt op zeeniveau (althans, in 1996), en wij fietsen daar dus onderdoor. Een selfie volstaat.
https://www.landartflevoland.nl/kunstwerken/richard-serra-sea-level-1996/

Op naar het tweede checkpoint: Vierhouten, wat zo’n beetje midden op de Veluwe ligt. Hier is het altijd genieten en voor Nederlandse begrippen maken we nog wat hoogtemeters ook.

Het derde checkpoint is Fietslokaal de Meet, een van de leukste fietscafé’s van Nederland. Mocht je panne aan je fiets hebben dan kan je bij de werkplaats terecht. Daarnaast kan je hier prima lunchen. De boeken waar de titel van dit brevet naar refereert, moet je maar een andere keer lezen. Voor de beroemde boekenmarkt (grootste van Europa) zijn we ook veel te vroeg, die is op 4 augustus.

De terugweg leidt ons naar een ander hoogtepunt van de Veluwe, de Loenermark. Ook hier maken we weer wat hoogtemeters, toch echt wat steiler van vals plat, om bij knooppunt 32 in een van de mooiste valleien van de Veluwe te belanden. Met een beetje geluk zie en hoor je hier vogels zoals de roodborsttapuit, bonte vliegenvanger, en een late boomleeuwerik. Of heb je echt geluk en komt er een boomvalk over. Laat het me weten!

Tot voorbij Otterlo kunnen we beschut terugfietsen, dan volgt er een open stuk door de Gelderse Vallei. Hier is trouwens ~35 km weinig horeca. Pas bij de Treek is er weer een (goed) pannenkoekenrestaurant te vinden. En 20 km later sta je alweer bij de Stay Okay, na hopelijk een mooie fietsdag.

[De inschrijving is gesloten.]


Gegevens

Datum:
11-05-2024
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Ivan Soenario
E-mail
utrecht@randonneurs.nl

Locatie

Stayokay Bunnik
Rhijnauwenselaan 14
Bunnik, 3981 HH Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page