BRM 200 Maastricht: Festina Lente

Stayokay Maastricht Maasboulevard 101, Maastricht, Nederland

Festina lente, cauta fac omnia mente: Een retourtje Venlo, trouw aan de wapenspreuk van deze stad en passend bij de randonneuse / randonneur: Haast je langzaam en gebruik je verstand. Na vertrek vanuit de Stayokay in Maastricht, fietsen we door Zuid-Limburg richting Kerkrade. Het letterlijke hoogtepunt van dit traject is een klim van vier en… Read More »

BRM 300 Zeeland: De Eilanden

Hotel Brasserie Smits Wilhelminastraat 90, Wemeldinge, Nederland

Met dit brevet doen jullie een aantal “eilanden” van Zuid-west Nederland aan. We starten vanuit Wemeldinge op eiland Zuid-Beveland en gaan richting Schore. Via de zak van Beveland komen we in Middelburg op het voormalige eiland Walcheren. Langs het kanaal door Walcheren komen we in Vlissingen, op de boulevard is er op een heldere dag… Read More »

BRM 200 Amsterdam: Middelpunt

Bluey's Coffe & Kitchen Eef Kamerbeekstraat 182, Amsterdam, Nederland

We hebben brevetten die naar het laagste punt van Nederland gaan, naar het meest oostelijke punt en het meest westelijk punt. Nu hebben we de kans naar het hart van het land te gaan en het middelpunt van Nederland te bezoeken. Startend vanuit Amsterdam, langs Muiden, gaan we noordelijk van Amersfoort naar de heuvels van… Read More »

BRM 300 Heerlen: Maas en Mijn

SnowWorld Landgraaf Witte Wereld 1, Landgraaf, Nederland

Op zaterdag 23 maart zal het eerste 300 km brevet in het zuiden van Nederland verreden worden. Vanaf het vertrek bij SnowWorld in Landgraaf zal de route verder gaan door het Zuid-Limburgse landschap om via Gulpen en Beutenaken naar Slenaken te rijden en dan via de steile klim van Schilberg over de rijksweg naar Hagelstein… Read More »

BRM 300 Zwolle: Startpunten

Mercure Zwolle Hertsenbergweg 1, Zwolle

Hotel Mercure biedt ruime parkeergelegenheid en is goed bereikbaar met de fiets. De route gaat eerst richting het noorden via Nationaal Park Weerribben-Wieden, dwars door Nationaal Park Drents-Friese Wold en langs Fochteloerveen naar Zuidlaren, waar de Randonneurs.nl sinds paar jaar een gravel tocht organiseert. Er is een prachtig wielercafe, Klasbak voor de eerste controle. Daarna… Read More »

BRM 400 Zeeland: Heuvelland

Hotel Brasserie Smits Wilhelminastraat 90, Wemeldinge, Nederland

Deze 400 staat in het teken van polders, water en heuvels. De route voert van het startpunt Smits Brasserie in Wemeldinge naar Antwerpen langs het Schelde-Rijnkanaal, langs de Schelde in stad (Antwerpen) en polders langs de Schelde. Nabij Gent verlaten we De Schelde en koersen verder naar Deinze, om vervolgens de Leie te volgen tot… Read More »

BRM 600 Groningen: Saxenros

P+R Meerstad Driebondsweg 1, Groningen, Nederland

Het Saksenros is het witte paard dat op de vlag staat van Twente, maar ook op vlag van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. De meestvoorkomende verklaring is dat het de kerstening van Wittekind symboliseert. Toen de Frankische koning Karel de Grote de Saksen wou onderwerpen, kwam het verzet van een groot leger onder leiding… Read More »

BRM 400 Amsterdam: America

Rijd genoeg in Nederland en je zult een paar plaatsen tegenkomen met namen die je misschien niet zou verwachten. Een Zurich in Friesland, een Engeland in Overijssel, een Turkeye in Zeeland, en een America in Limburg. Uit deze laatste is deze rit geboren. Laten we naar Amerika rijden! En dat zonder een oceaan over te… Read More »

BRM 200 Bunnik: Boeken en Koeken

Stayokay Bunnik Rhijnauwenselaan 14, Bunnik, Nederland

We gaan vanuit Utrecht op verkenning. Maar liefst over de heuvelrug èn de Veluwe, en dan naar een locatie die om onbegrijpelijke redenen nog nauwelijks door de Randonneurs is aangedaan. Natuurlijk, je kan koeken en boeken ook ergens anders halen of het gewoon thuis laten bezorgen, maar het is een mooie aanleiding om een stad… Read More »

BRM 300 Boekelo: Oostvaardersplassen

Cafe De Buren Beckumerstraat 2, Boekelo, Nederland

Nederland heeft een zeer groot scala aan landschappen te bieden. Dat is het centrale idee achter dit brevet. Vanuit Boekelo gaan we via het Twentse cultuurlandschap naar het westen. Bij Deventer maakt het coulisselandschap plaats voor rivieren en dijken. Na een kort stukje over de dijk duiken we echter uiterwaarden in. Na Vaassen maakt gaan… Read More »

↑ Top of Page