Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 400 Boekelo: Meppen en Hohe Mark

22-07-2023 @ 21:00 - 24-07-2023 @ 01:00

De 400 van Boekelo is een redelijk makkelijk brevet. Op een enkele steile klim na is het rit met vlak of glooiend terrein. De avondstart maakt dat het eerste deel van de tocht voor een belangrijk deel in het donker gereden zal worden. De route is geschikt voor alle soorten fietsen inclusief velomobielen. De controles zijn voor een groot deel tankstations met fastfood restaurants.

De route start door eerst naar het noorden te gaan. Een prachtig stuk beschermd landschapsgebied bij Itterbeck zal bij schemering gereden worden. Daarna valt de nacht terwijl de route door veengebieden richting Meppen gaat. Meppen is het noordelijkste punt van de route. Hier zal de eerste vrije controle plaats vinden. Dan gaat de route in de nacht naar het zuiden. Bij Teckelenburg is de enige steile klim. Wie kan het zonder duwen omhoog? Daarna gaat de route verder naar het zuiden tot Warendorf. Na Warendorf begint een nieuw deel van de route. We gaan veel minder door dorpen in de buurt van Marl maar iets noordelijker over de Hohe Mark. Het terrein bestaat voornamelijk uit langzame glooiingen. Dit houden we tot de laatste controle bij Isselburg. Na deze controle is het iets minder dan 70 km naar het Noorden door de Achterhoek zonder noemenswaardige hoogteverschillen.

Op 22 juli 1923 werd de eerste BRM 400 km georganiseerd. Dit wordt herdacht op 22 juli 2023 met de organisatie van een jubileumeditie. In Parijs volgen ze zoveel als mogelijk de route van deze eerste BRM. Nederland kiest voor de legendarische BRM 400 km Meppen en Hohe Mark vanuit Boekelo welke in het teken staat van 100 jaar BRM400 en er zijn speciale brevetkaarten en medailles beschikbaar. De medailles worden gratis verstrekt aan de eerste 50 inschrijvers indien zij succesvol het brevet voltooien.

Let op ! Gelieve rekening te houden met parkeren bij de start – klik op het kaartje hieronder voor verdere informatie.

Gegevens

Begin:
22-07-2023 @ 21:00
Einde:
24-07-2023 @ 01:00
Evenement Tags:

Organisator

Gert Beumer
E-mail
boekelo@randonneurs.nl

Locatie

Cafe De Buren
Beckumerstraat 2
Boekelo, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page