Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Heerlen: Ardennentrip

05-08-2023 @ 09:00 - 22:30

Iets aangepaste versie van deze pittige Ardennen klassieker. Deze tocht voert u over de wegen van de Ardennenklassiekers van de profs zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Met de nodige beklimmingen zoals eerst het oude gedeelte van Baraque Michel, waar in het begin van de beklimming een heerlijke natuurlijk bron met drinkwater ligt en daarna verder over het nieuwe gedeelte van de Baraque Michel. Let hier wel goed op de drukke verkeersweg, waar u uiteindelijk het hoogste punt 674 mtr van deze tocht bereikt. Dan daalt u af naar Malmedy waarna het nodige klimwerk zal gaan beginnen. De volgende bekende plaats is dan ook Stavelot, waar u de eerst controle stempel dient te halen. Na Stavelot nog 1,5 km rechtdoor om vervolgens linksaf te slaan naar een zeer pittige klim van 3,6 km de Côte a’Amermond met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 %, waar u uitkomt op het laatste stuk van 2 km van de beklimming van de Haute Levee. Vervolgens via Ruy om hier uw tweede vrije controlestempel te halen, mag een fotocontrole zijn. Nu via La Gleize naar Stoumont om hier aan de lange klim te beginnen naar de Côte de Desnie, gemiddeld stijgingspercentage van 5 % en 4,6 km lang en vervolgens afdalen om aan de Côte de Maquisard, hier eerst aan de voet van de klim uw derde controlestempel, foto van verkeersbord Maquisard te maken om dan te beginnen met een lengte van 3 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% te beginnen met de beklimming. Nu via La Reid, Banneux, Nessonvaux, Soiron naar Hervé.
Hier pikt u Ravel L38 op tot 1,5 km na Aubel, nieuw gedeelte, deze Ravel te verlaten via de rijksweg richting Hagelstein. Nu via La Planck, Reijmerstok, Gulpen, Wittem, Eys om hier aan de laatste klim de Eijserbosweg te beginnen met een lengte van 850 mtr en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,8 %. Hier bestaat ook de mogelijkheid om hiervoor een alterntief te nemen 50 mtr verder als de Eijserbosweg gaat u dan linksaf ri Ubachsberg. In Mingersborg komen beide routes weer bij elkaar. De track hiervoor zal als bijlage bijgevoegd worden. Dan via Ubachsberg naar Heerlen en het laatste stuk naar Landgraaf naar de finish van deze pittige toertocht.
Het zijn niet alleen de beklimmingen die aanspreken in deze tocht, ook het afwisselende landschap vergezichten met de pittoreske Belgische dorpjes zijn een ware lust voor het oog.


Gegevens

Datum:
05-08-2023
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:

Organisator

Jo Henrich
Telefoon
06-20401591
E-mail
heerlen@randonneurs.nl

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, 6372 VG  Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page