Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 600 Groningen – Van Stad naar de Peel (en weerom)

11-05-2019 @ 08:00 - 13-05-2019 @ 00:00

De eerste 260 km gaan zuidwaarts door Nederland richting Venray. Onderweg passeren we veel fraaie natuurreservaten, nationale parken en cultuurlandschappen: de Onlanden, het Fochteloërveen, de Drents-Friese Wouden, de Weerribben, de dijk langs de IJssel, de Veluwe, het Rijk van Nijmegen om te eindigen in de Peel.

Daarna duiken we Duitsland in. Het eerste stuk door Duitsland zal voor het gros van de deelnemers in de duisternis van de nacht plaatsvinden, maar bij het ochtendgloren zullen de meesten aankomen bij het (letterlijke) hoogtepunt van de route, de “bergkam” net ten noorden van Ibbenbüren. Vanaf daar wordt het alleen maar minder (qua meters boven zeeniveau). De resterende 170 km naar Groningen gaat door een erg landelijke gebied, waar we af en toe dorpjes passeren, maar voornamelijk fietsen door velden, langs rivieren en kanalen en af en toe een stukje bos. Echter, wees gerust, vier controles in de laatste 340km zijn 24 uur per dag open met mogelijkheid tot het kopen van eten en drinken.

Letop dat de start bij wielercafé Spaak is, maar de finish bij de organisator thuis (in de wijk Reitdiep, exact adres op brevetkaart). Parkeren daarom bij voorkeur bij P+R Reitdiep op enkele meters van de finish (https://www.transferiumparkeren.nl/groningen/reitdiep). De snelste manier om van de P+R Rietdiep naar de startplaats te fietsen is het jaagpad langs het Reitdiep: zie https://www.gpsies.com/map.do?fileId=qthuctkygpkqatvm.
Voor de rijders die met OV komen: station Groningen is op 5km van de finish en station Groningen-Noord op 3km. De snelste manier om naar het station Groningen te fietsen is eveneens het jaagpad langs het Reitdiep. Het dichtsbijzijnde treinstation bij de start is het hoofdstation van Groningen.

 

[inschrijving gesloten]


Gegevens

Begin:
11-05-2019 @ 08:00
Einde:
13-05-2019 @ 00:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Spaak Koffie en Koers
Oude Boteringestraat 66
Groningen, 9712 GN
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Pim Heijnen
E-mail
groningen@randonneurs.nl
↑ Top of Page