Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Groningen NL- Rondom Boertangermoor

22-09-2018 @ 09:00 - 22:30

Vanuit Groningen vertrekken we in zuidoostelijke richting. Na het verlaten van de Stad loopt het eerste deel van de route door het stroomdal van de Drentsche Aa, een van de plekken waar het oude Drentsche landschap nog goed bewaard is, met kleinschalige landbouw, heidevelden en esdorpen. Langzaam maken de velden plaats voor bossen, die begin 20e eeuw zijn aangelegd om zandverstuiving tegen te gaan. De eerste controle in Borger (45km) ligt in het hart van dit bosrijke gebied.

Tot Emmen fietsen we grotendeels door de bossen die op de Hondsrug liggen. In dit (licht) glooiend landschap kan men van het geasfalteerde fietspad afgaan en zijn kansen wagen op de kasseien die er naast liggen! Na Emmen steken we door het hart van het voormalige Bourtangermoeras over richting Duitsland naar de tweede controle op Hebelermeer (82km), een van de oudere veenkolonieën in deze streek.

Nu gaat het in noordelijke richting, waar we grotendeels de loop van de Eems volgen met afwisselend dorpjes en wegen door uiterwaarden. De volgende controle is bij Bunde (niet te verwarren met het plaatsje bij Maastricht, 148km).

Bij het meest oostelijke punt van Nederland, Nieuweschans, betreden we weer de Nederlandse grond en gaan we westwaarts door het voormalig communistische bolwerk in het Oldambt en over het gasveld bij Slochteren. De wegen hier zijn rustig en de uitzichten zijn wijds, maar met wind tegen kan het pittig zijn om deze open vlakte te bedwingen. We arriveren na 205 km bij de finish in Groningen.

Start locatie is open om 8:00

SPAAK: KOFFIE EN KOERS
Oude Boteringestraat 66
9712 GN Groningen

Website: https://spaak.cc

__________

Met de trein (uit alle richtingen behalve Delfzijl/Roodeschool): uitstappen op Groningen (hoofdstation), over de brug bij het Groninger museum en rechtdoor blijven fietsen, sla rechtsaf net voor de tweede brug, dan weer naar rechts bij de volgende brug en je bent er. Dit zou ongeveer 5 minuten moeten duren.

Met de trein (uit richting Delfzijl/Roodeschool): uitstappen op Groningen Noord. Als je uit het Ommeland komt, dan ben je vast bekend in Stad en kun je de start zelf wel vinden.

Met de auto: er is een parkeergarage onder de Ossenmarkt op 100 meter van de start, maar daar betaal je je scheel. Betere optie is een van de gratis parkeerterreinen aan de rand van de stad en dan het laatste stukje met de fiets. De meest voor de hand liggende zijn:
– P+R Hoogkerk (A7, vanuit Amsterdam)
– P+R Meerstad (A7, vanuit Duitsland)
– P+R Haren (A28)

[ Inschrijving is gesloten ]


Gegevens

Datum:
22-09-2018
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Pim Heijnen
E-mail
groningen@randonneurs.nl

Locatie

Spaak Koffie en Koers
Oude Boteringestraat 66
Groningen, 9712 GN
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page