Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Boekelo: Tecklenburg

29-12-2023 @ 09:00 - 22:30

Tussen kerst en de jaarwisseling naar Tecklenburg gereden is inmiddels een klassier. Het thema van het brevet is dat we proberen in deze donkere dagen toch nog een paar heuveltjes mee te pikken. De eerste flauwe heuvels bij Oldenzaal gebruiken als opwarming. Met de warme beentjes gaan we de muur van Gildehaus onhoog. Ook het kasteel in Bad Bentheim laten we niet aan ons voorbij gaan. Daarna slingert de route door een landbouwgebieden. Even later volgt het eerste echte klimmen door het Teutoburger Wald. Een prachtig bosgebied met een paar korte, maar steile klimmetjes. Na iets meer dan 100 kilometer begint de klim naar het centrum van Tecklenburg.

Na Tecklenburg zit het steile klimwerk erop, maar dat betekent niet dat de rit vlak word. Er zullen nog aardig wat hoogtemeters volgen, maar het wordt nergens meer echt stijl. Vanaf het mogent dat de RadBahn Munsterland is het vooral vals plat naar beneden. Het is heerlijk ontspannen rijden, maar let wel op bij de spaarzame kruisingen. Veel rijders zullen hier al in het donker rijden. Zorg dus voor goede verlichting. Na de grens gaat de route binnendoor langs beschutte wegen naar de finish in Boekelo. Wie hier aankomt heeft ruim 200 kilometer op de teller staan. Binnen wacht de warmte en een stempel, voor wie het gehaald heeft.

Tot slot: bij slecht weer wordt een alternatieve gps-track over hoofdwegen, die beter gestrooid worden gepubliceerd. De route is geschikt voor alle soorten fietsen inclusief velomobielen.

Let op ! Gelieve rekening te houden met parkeren bij de start – klik op het kaartje hieronder voor verdere informatoe.

De inschrijving is gesloten.


Gegevens

Datum:
29-12-2023
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:

Organisator

Gert Beumer
E-mail
boekelo@randonneurs.nl

Locatie

Cafe De Buren
Beckumerstraat 2
Boekelo, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page