Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 300 Zeeland: De Eilanden

11-03-2023 @ 08:00 - 12-03-2023 @ 04:00

Met dit brevet doen jullie een aantal “eilanden” van Zuid-west Nederland aan.

We starten vanuit Wemeldinge op eiland Zuid-Beveland en gaan richting Schore. Via de zak van Beveland komen we in Middelburg op het voormalige eiland Walcheren. Langs het kanaal door Walcheren komen we in Vlissingen, op de boulevard is er op een heldere dag een mooi uitzicht naar Zeeuws-Vlaanderen en Zeebrugge in België. We maken een mooie rit door de kop van Walcheren en via de Veerse Gatdam (afsluiting Veerse Meer) komen we op eiland Noord-Beveland om gelijk via de Oosterscheldekering (afsluiting Oosterschelde) naar het eiland Schouwen-Duiveland over te steken.

Via de Brouwerdam (afsluiting Grevelingenmeer) komen we op het eiland Goeree-Overflakkee, via de kop van Goeree komen we aan bij de Haringvlietdam. Deze dam sluit het Haringvliet af en is nu ook een getijdensluis. We komen nu op eiland Voorne-Putten en gaan door de kop van Voorne en vervolgens over de dam tussen het Oostvoornse meer en de Brielse maas. We komen in een bijzonder landschap met veel groen en de petrochemie. We rijden over een voormalig deel van het eiland Rozenburg, dat is nu gesplitst door het Brielse meer en het Hartelkanaal en komen uiteindelijk in Spijkenisse. In Spijkenisse gaan we over de gelijknamige brug over de Oude Maas en komen via Hoogvliet in een mooi gebied de Rhoonse en Carnisse Grienden om door de Heinenoordtunnel naar het eiland Hoeksche Waard te gaan.

Ook hier volgen we de Oude Maas, om in ’s Gravendeel onder de Kil door te gaan naar eiland Dordrecht. Nu een iets minder mooi stukje om de Moerdijkbrug te bereiken om over het Hollandsdiep te komen. Door West-Brabant komen we nog over een deel van de Brabantse wal, de oude startplaats Ossendrecht en via de Batse polder weer Zeeland in te rijden.

Via het bijzondere oester- en mosseldorp Yerseke doen we het laatste stukje richting Wemeldinge.

Gegevens

Begin:
11-03-2023 @ 08:00
Einde:
12-03-2023 @ 04:00
Evenement Tags:

Organisator

Robert Lammerts
Telefoon
+31 610-369501
E-mail
zeeland@randonneurs.nl

Locatie

Hotel Brasserie Smits
Wilhelminastraat 90
Wemeldinge, 4424BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31113621214
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page