Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 300 Merselo NL- Over de Ossekop

19-05-2018 @ 06:00

 

300 Merselo 2018 Über den Ochsenkopf/Over de Ossenkop

Na Griendtsveen is men al grotendeels klaar met de renovatie van de weg naar Helenaveen. Voor de zekerheid is de omleiding in de track opgenomen.

In Maaseik is de eerste controle bij de bekende Pannekoekenbakker. De baas maakt speciaal voor ons wat eerder (8.30 u.) open, dus neem een consumptie.

De 2e controle is Eetcafé Der Pley in ’s-Gravenvoeren. De omleiding hier is in de track opgenomen. Daarna wordt het behoorlijk heuvelachtig met lange en stevige beklimmingen en dito afdalingen richting Henri-Chapelle, over Welkenraedt en Baelen naar Eupen.

Na Eupen nemen we de klim naar de Wesertalsperre en zo richting Petergensfeld en Raeren, waar we de Vennbahn oppakken. In Lammersdorf verlaten we de Vennbahn en dalen af naar het Kalltal.

Let op!! Ga op tijd op het fietspad(links) rijden, anders rijd je in de afdaling gegarandeerd de afslag richting de Kalltalsperre voorbij: een schitterend nieuw stuk in dalende lijn.

In Simonskall is de 3e controle: Waldhotel Im Wiesengrund. Daarna volgt de Ossenkop met een stijging van 6/7 %. Eenmaal boven gaan we rechtsaf richting de Rennweg. Na Schevenhütte krijgen we de laatste echte klim en daarna gaat het hoofdzakelijk bergaf over Eschweiler, Geilenkirchen en Heinsberg terug naar Nederland, waar in Herkenbosch de laatste controle is.

Let op!! Als je na 22.00 u. in Swalmen bent, haal je de laatste pont naar Kessel (22.30 u.) niet meer en moet je over de brug in Venlo. Dat worden dan 7 kilometer extra

[inschrijving is gesloten]

 


 

Gegevens

Datum:
19-05-2018
Tijd:
06:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Jan van Osch
E-mail:
jawmvanosch@gmail.com

Locatie

Molen Nooit Gedacht
Grootdorp 93
Merselo, 5815 AN Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page