Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BRM 300 Heerlen : Maas en Mijnroute

13-03-2021 @ 09:00 - 14-03-2021 @ 05:00

 Maas en Mijn route 310 km met 3486 hm

Vertrek vanuit Heerlen/Landgraaf SnowWorld

[de onderstaande tekst moet nog aangepast worden ivm een wijziging in de route, de GPS-track is correct]

Op zaterdag 13 maart zal wederom het eerste 300km brevet in het zuiden van Nederland verreden worden.  De route is gedeeltelijk gewijzigd met de verschillen dat we nu meer zuidelijker onder Luik door rijden wat wel inhoud dat er wat meer klimkilometers aan toegevoegd zullen worden. Ook het laatste gedeelte van de route is gewijzigd en zal eerder de Ravel verlaten om boven Hasselt via het Albert Kanaal weer terug Nederland te keren.

Vanaf het vertrek bij SnowWorld in Landgraaf zal de route verder gaan door het Zuid-Limburgse landschap om via Gulpen aan de eerste beklimmen te beginnen, de Koning van Spanje. Via het plateau van Landsrade bereiken we de Voerstreek. Na de afdaling naar Aubel zullen we binnendoor rijden, met enkele pittige klimmetjes om zo in Battice uit te komen voor de eerste controle stempel te halen bij een heerlijke Boulangerie op 44 km. We rijden nu 300 mtr terug en slaan dan links af om vervolgens via de Ravel 5-L38 via Micheroux en Fleron deze weer te verlaten om dan na een mooie afdaling via de oevers van de Ourte te bereiken. Nu volgen we, gedurende 17 km, de oevers van de Ourte. Vervolgens brug over de Ourthe en gaan we via Esneux omhoog via Villens-Aux-Tours, Hody-Esneux-Sery om Terwagne een stuk Ravel L126 op te pakken. Deze verlaten we weer na enkele kilometers om af te dalen naar de oevers van de Maas om zo Namen te bereiken.

Ook hier weer even over de brug bij de Brasserie ‘Le 500’ een stempel halen. Mag natuurlijk ook ergens anders in Namen. Na de afdaling van de Citadel gaan we via Ravel 2 richting het Noorden om deze dan in Halen te verlaten.  Nu verder naar het Noorden om in Halen rechts aan te houden en over de N2 richting Herk de Stad. Nu richting Hasselt waar we het stuk tot Maastricht langs het Albert Kanaal rijden. Nu via Smeermaas over de Noorderbrug om via Rothem, Houthem, Valkenburg, Klimmen, Voerendaal weer via Heerlen naar Landgraaf te rijden waar de finish is bij SnowWorld waar u ook vanmorgen vertrokken bent.

Bewaakt parkeren is mogelijk bij de startlokatie van SnowWorld tegen een tarief van € 3,-. Penning te verkrijgen bij de start aan inschrijftafel. Mogelijk zal er gezorgd worden voor een bewaakte fietsenstallen voor het vertrek.

Het is nog maar maart, ook het winterweer kan behoorlijk invloed hebben deze dag, vooral in de Voerstreek en Zuid-Limburg. Denk dus aan voldoende warme en reflecterende kleding, en een goede verlichting!

Wij wens u dan ook een plezierig en veilige tocht toe.

Jo Henrich

[De inschrijving gaat ongeveer een maand voor de datum van het brevet open]

[GPS tracks worden circa een week voor het brevet hier beschikbaar gesteld]


Gegevens

Begin:
13-03-2021 @ 09:00
Einde:
14-03-2021 @ 05:00
Evenement Tags:

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, 6372 VG  Nederland
+ Google Maps

Organisator

Jo Henrich
↑ Top of Page