Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Heerlen : Mariawald (zondag)

11-07-2021 @ 09:00 - 22:30

Vanwege de Covid-maatregelen is er geen gezamenlijke start. Je kan tussen 8:00 en 9:00 je startkaart ophalen en meteen vertrekken. De start is bij SnowWorld Landgraaf. Er is daar voldoende parkeerplek: een dagkaart (parkeermuntje) kost 5 euro, te koop aan de start bij de organisator.

Deze vertrouwde route vanuit het zuiden van het land voert je grotendeels door het schitterende natuurgebied van Nationalpark Eifel en kan beschouwd worden als een van de mooiste tochten door het Duitse Eifel gebied.

Na de start vanuit SnowWorld ga je na 15 km al de grens over naar Duitsland om straks na 185 km pas weer terug in Nederland te zijn. In het begin kan het nog eventjes druk worden door de kleine Duitse plaatsjes zoals Herzogenrath, Birk, Weisweiler en Langewehe om vervolgens via enkele mooie klimmetjes en enkele afdalingen de Stausee (stuwmeer)  van Untermaubach te bereiken. Hier gelegenheid genoeg om te genieten van deutscher Kuchen und Kaffee

Vanaf Untermaubach tot Obermaubach, andere kant van het meer, dient u een foto controlebewijs te maken. Indien de Corona maatregelen het toelaten mag er ook gestempeld worden.

Hierna het pad  langs de Rur blijven volgen tot in ZERKALL. Bij het bereiken van de hoofdweg in Zerkall nu LINKS AF. Na 1,5 km op de Rotonde LINKS AF ri Nideggen om dan na 150 mtr scherp rechts af te buigen om het pad langs de Rur verder te volgen richting Abenden naar Heimbach. Bij het, voor de eerste keer, binnen rijden in Heimbach  verlaat ja na 750 mtr  het centrum en houd je links aan om via de beklimming van de L219 het het zuidelijkste puntje van deze tocht te bereiken.

Dit gedeelte laat je iedere keer weer de schoonheid van dit gebied zien met verzichten om toch eens voor te stoppen en van te genieten. Met schitterende beklimmingen en afdalingen en goede wegen om nu via Hergarten, Bergbuir en Voissel de volgende controleplaats Kall te bereiken.

Hier een foto van plaatsnaambord Kall te nemen ter controle.   Belangrijk bewijs. Indien de Corona maatregelen het toelaten mag er ook gestempeld worden.

Na controle gaat de route verder via Anstois, Mauel naar Gemund. Vanuit Gemund begint de beklimming met mooie vergezichten in het begin van Gemund, naar de naam van deze tocht de Abdij van Mariawald. Het is de moeite waard om hier even te stoppen en in het restaurant te genieten van de alom bekende erwtensoep met worst die hier het gehele jaar door te verkrijgen is en waar deze paters wereldwijd om bekend staan.

Na de spectaculaire afdaling vanuit Mariawald kom je weer in Heimbach. Hier gaan we LINKS AF. Wederom door het centrum van Heimbach.  Nu na de brug over de Rur  links aanhouden om via de L218 via Hasenfeld te beginnen aan de klim naar Schmidt. Na wederom een spectaculaire afdaling, die eindigt in Zerkal om nu via Brandenberg, Grosshau, Schevenhutte , Zweifall, Kornelimunster in Eynatten.

Aan VRW bij IJssalon Venetie op 167 km en 2151 hm de laatste fotocontrole stempel te halen, van plaatsnaambord Eynatten is ook goed. Indien de Corona maatregelen het toelaten mag er ook gestempeld worden.

Het laatste gedeelte gaat om Aken heen en dan via Hauset, Bildchen, Laurensberg en Horbach weer naar de startlocatie SnowWorld in Landgraaf.

Namens de organisatie, veel succes.

[De inschrijving is gesloten.]


Gegevens

Datum:
11-07-2021
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, 6372 VG  Nederland
+ Google Maps

Organisator

Jo Henrich
Telefoon
06-20401591
E-mail
heerlen@randonneurs.nl
↑ Top of Page