Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BRM 200 Dronten : Door 6 provincies

06-02-2021 @ 08:00 - 21:30

Start/Finish: Avontura Dronten, Educalaan 37, 8251GC Dronten

Zoals de naam al zegt, de route gaat door 6 provincies van Nederland.

Foto: Eva Jacobs

We beginnen bij sportcomplex Avontura in Dronten, provincie Flevoland. De provincie die op de zee is veroverd circa 80 jaar geleden. Vlakker wordt het zelfs in Nederland niet. Lange rechte wegen, rijen bomen, uitkijken over de akkers dat is de Vogelweg, 22km lang. Flevoland verlaten we via de Stichtsebrug over het Gooimeer, die brengt ons naar Huizen in de provincie Noord Holland.

De eerste controlepost komt op de 54e km op het pondje van Eemdijk in de provincie Utrecht. Vrijwel het hele stuk door de vierde provincie, Gelderland, gaat via heuvels, met het hoogste punt van ca 60 m op het populaire Strava segment De Dellen. Maar nog voor De Dellen komt de vrije controle bij Vierhouten, het dorp dat tussen vier bossen ligt, op de 100e km. Over de IJsselbrug en de rivier de IJssel komen we de vijfde provincie in, Overijssel, en rijden een stukje door de hoofdstad Zwolle. Via de dijk van de rivier het Zwarte Water verlaten we Zwolle vrij snel en komen we het historische stadje Hasselt in, dat al bewoond was in het jaar 1000 v.Chr.

De laatste controle post bevind zich in Meppel, de zuidelijkste stad van de zesde provincie van deze route, Drenthe, op de ongeveer 160e km. Langs de Stouwe sloot slingeren we naar het dorpje Zwartsluis, vroeger de doorvoerhaven voor turf uit Drenthe. We moeten het Zwarte Water weer over en dat kan via veerpont in Genemuiden (tot 19:00 uur) of via de brug in Hasselt. Vanaf de pont volgt de route de Kampeerzeedijk tot aan Grafhorst. Verder gaat het via IJsselmuiden en rijden we de prachtige stad Kampen in. Kampen is makkelijk door te rijden via de Flevoweg, volg deze verder en we rijden Flevoland weer in bij de Roggebotsluis.

Start- en finishplaats Avontura biedt bij gebruik van consumpties bij de finish gratis douches aan (anders 2 Euro).

[De inschrijving gaat ongeveer een maand voor de datum van het brevet open]

[GPS tracks worden circa een week voor het brevet hier beschikbaar gesteld]


Gegevens

Datum:
06-02-2021
Tijd:
08:00 - 21:30
Evenement Tags:

Locatie

Avontura Dronten
Educalaan 3
Dronten, 8251 GC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0321 388 700
Site:
https://optisport.nl/locaties/avonturadronten

Organisator

Eva Jacobs
E-mail:
dronten@randonneurs.nl
↑ Top of Page